Αποστολή Παραγγελίας

Όλα μας τα προϊόντα αποστέλλονται με ταχυμεταφορικές εταιρείες courier και παραδίδονται με ασφάλεια στην διεύθυνση που θα ορίσετε κατά την αγορά σας. Μπορείτε επίσης να παραλάβετε το δέμα σας από το αντίστοιχο κατάστημα Courier της περιοχής σας.

Η διαθεσιμότητα που αναφέρεται στα προϊόντα ( 1-3 ημέρες, 4-10 ημέρες, 7-15 ημέρες) αφορά το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο θα αποσταλεί η παραγγελία σας. Η στιγμή της παράδοσης εξαρτάται από τη γεωγραφική σας περιοχή και για απομακρυσμένες ή δυσπρόσιτες περιοχές, ενδέχεται να υπάρξει κάποια καθυστέρηση.

 

Κόστος Αποστολής

Το κόστος αποστολής εξαρτάται από τον προορισμό της αποστολής και το βάρος της αποστολής.

Ενδεικτικά, τα κόστη διαμορφώνονται σύμφωνα με τις παρακάτω χρεώσεις:

Για όλη την Ελλάδα:

Δωρεάν για αποστολές άνω των 60€ συνολικού βάρους έως 2kg
Για αποστολές κάτω των 60€ συνολικού βάρους έως 2kg είναι 3,50€
Για κάθε επιπλέον κιλό επιβαρύνεστε με extra χρέωση 1,50€/kg

Σε κάθε περίπτωση, ο υπολογισμός του συνολικού κόστους μεταφορικών θα αναγράφεται πριν την ολοκλήρωση της αγοράς σας.

 

Επεξεργασία Παραγγελιών/Αποστολών

Η επεξεργασία των παραγγελιών γίνεται καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή για τις παραγγελίες που έχουν καταχωρηθεί ως Πέμπτη στις 17:00. Οι παραγγελίες που πραγματοποιούνται μετά την ώρα αυτή, Παρασκευή, Σαββατοκύριακα και αργίες, επεξεργάζονται κατά προτεραιότητα υποβολής την επόμενη εργάσιμη ημέρα. Επιπλέον δεν εκτελούνται παραγγελίες και παραδόσεις τις επίσημες αργίες, τα Σαββατοκύριακα καθώς και τις ημέρες που οι αποθήκες των προμηθευτών μας ενδέχεται να είναι κλειστές (π.χ. λόγω απογραφής).

Σε κάθε περίπτωση το www.legende.gr δεν εγγυάται τη διαθεσιμότητα των προϊόντων που εκτίθενται στο ηλεκτρονικό κατάστημα αλλά ενημερώνει με βάση τα τηρούμενα στοιχεία για την διαθεσιμότητα ή μη τον ενδιαφερόμενο πελάτη και αναλαμβάνει σε περίπτωση μεταβολής των στοιχείων αυτών, να ενημερώνει έγκαιρα τους πελάτες περί της μη διαθεσιμότητας οπότε και στην περίπτωση αυτή δεν υπέχει καμία περαιτέρω ευθύνη.

Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις όπως ακραία καιρικά φαινόμενα, απεργίες και ανωτέρας βίας, υπάρξει κάποια καθυστέρηση παράδοσης, δεν ευθύνεται το κατάστημα www.legende.gr ενώ δυσπρόσιτα μέρη ίσως ενέχουν επιπλέον χρόνο παράδοσης που μπορεί να διαρκέσει 4-10 εργάσιμες ημέρες. Σε κάθε περίπτωση η καθυστέρηση δεν θα υπερβαίνει τις τριάντα ημέρες από την σύναψη της σύμβασης. Το ηλεκτρονικό κατάστημα www.legende.gr δεν ευθύνεται για τυχόν χτυπήματα ή βλάβες που μπορεί να δημιουργηθούν κατά την διαδικασία μεταφοράς των courier.

Σε ειδικές περιπτώσεις παραγγελιών μεγάλου όγκου ή και βάρους η αποστολή γίνεται με μεταφορικές εταιρείες. Οι παραδόσεις γίνονται αποκλειστικά επί του πεζοδρομίου, όπου αυτό είναι εφικτό και εντός ορίων πόλεων. Εάν η διεύθυνση παράδοσης είναι εκτός πόλης (δηλαδή χωριό, κωμόπολη) ή δυσπρόσιτα μέρη, ίσως ενέχουν επιπλέον χρόνο και κόστος παράδοσης, οπότε και θα πρέπει να προηγηθεί επικοινωνία με το πρακτορείο μεταφορών. Ο πελάτης αναγνωρίζει ότι η www.legende.gr ουδεμία ευθύνη φέρει για την καθυστερημένη ή μη παράδοση ή/και καταστροφή των προϊόντων κατά την τελική παραλαβή ή επιπλέον κόστος παράδοσης, η οποία ανάγεται στη μεταφορά από τον Εξουσιοδοτημένο Μεταφορέα. Επίσης ουδεμία αξίωση διατηρεί έναντι της www.legende.gr για την ως άνω αιτία.

 

Ακυρώσεις/Αλλαγές σε ήδη καταχωρημένες παραγγελίες

Ακυρώσεις ή αλλαγές σε παραγγελίες θα μπορούν να γίνουν μόνο στις περιπτώσεις όπου δεν έχει πραγματοποιηθεί η έκδοση παραστατικού πώλησης ή αποστολή της παραγγελίας και με την προηγούμενη επικοινωνία με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο (+30) 2104409040 ή στο support@legende.gr.

Σε κάθε άλλη περίπτωση σε ήδη καταχωρημένη παραγγελία για την οποία έχει εκδοθεί παραστατικό ή έχει αποσταλεί, θα ακολουθείται η διαδικασία επιστροφών και αντικατάστασης, όπως αυτή περιγράφεται στους αντίστοιχους όρους.

 

Παρακολούθηση Παραγγελίας

Πώς θα ξέρω ότι η παραγγελία μου έχει αποσταλεί;
Μόλις σταλεί η παραγγελία σας, θα λάβετε ένα email με το μοναδικό αριθμό αποστολής του δέματός σας. Έτσι, μέσω της ιστοσελίδας της κατά περίπτωση ταχυμεταφορικής εταιρείας (courier), θα μπορείτε να δείτε που βρίσκεται η παραγγελία σας οποιαδήποτε στιγμή μέχρι την παράδοση της.

Τι να κάνω αν δεν παραλάβω το δέμα μου;
Αν μετά το πέρας 15 εργάσιμων ημερών, από τη λήψη του email με το μοναδικό αριθμό αποστολής του δέματός σας, δεν έχετε παραλάβει το δέμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο support@legende.gr και θα αναλάβουμε άμεσα να σας ενημερώσουμε εμείς για την κατάσταση της παραγγελίας.