Legende.gr
cart9 0 Καλάθι
3 Λογαριασμός
Επικοινωνία
4 Info

Γενικοί Όροι χρήσης

Εισαγωγή

Το ηλεκτρονικό κατάστημα www.legende.gr αποτελεί τον ιστότοπο της επιχείρησης με την επωνυμία ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Εμπόριο Κοσμημάτων & Ορολογιών, η οποία εδρεύει στη διεύθυνση:

Αγίας Κυριακής 16, T.K.211 00
Ναύπλιο, Αργολίδα
Tηλ: +30 210 440.90.40
Email: info@legende.gr
ΑΦΜ: 138750970
ΔΟΥ: Ναυπλίου

ΑρΓΕΜΗ: 160757613000

Παρακαλούμε πριν από κάθε χρήση του ιστότοπου μας να συμβουλευθείτε τους υφιστάμενους όρους και προϋποθέσεις, από τους οποίους διέπεται η λειτουργία του, και να βεβαιωθείτε ότι τους έχετε κατανοήσει και είστε σύμφωνοι με αυτούς. Η παραμονή ή χρήση των υπηρεσιών του ιστότοπου μας συνεπάγεται την ανεπιφύλακτη αποδοχή των παρόντων όρων χρήσης.

Ισχύον Δίκαιο

Όλες οι συναλλαγές που πραγματοποιείτε μέσω του www.legende.gr διέπονται από το Διεθνές και Ευρωπαϊκό δίκαιο που ρυθμίζει θέματα σχετικά με το ηλεκτρονικό εμπόριο (Οδηγία 2000/31/ΕΚ, α.8 ΠΔ 131/2003), από το Νόμο περί προστασίας των καταναλωτών (Ν. 2251/1994 α.3) που ρυθμίζει θέματα σχετικά με τις πωλήσεις από απόσταση.

Ιδιοκτησία - Εμπορικά Σήματα

Οι ονομασίες προϊόντων και εταιρειών που αναφέρονται στον ιστότοπο μπορεί να είναι εμπορικά σήματα ή εμπορικές ονομασίες των αντίστοιχων κατόχων τους. Η πρόσβασή σας στην παρούσα ιστοσελίδα δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως παραχώρηση, συνεπακόλουθα, τελεσίδικα ή με άλλο τρόπο, οποιασδήποτε άδειας ή δικαιώματος χρήσης οποιωνδήποτε συμβόλων που εμφανίζονται στην παρούσα ιστοσελίδα, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση μας ή οποιουδήποτε τρίτου κατόχου τους.

Είμαστε μία ανεξάρτητη εταιρία, δεν είμαστε συνδεδεμένοι με κάποιον τρόπο ούτε είμαστε οι επίσημοι αντιπρόσωποι των οίκων τα προϊόντα των οποίων νόμιμα εμπορευόμαστε.
Όλες οι μάρκες προϊόντων τα οποία εμπορευόμαστε είναι καταχωρημένα σήματα.

Περιγραφή Προϊόντων

Η επιχείρηση καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια και φροντίζει έτσι ώστε:

 • οι πληροφορίες (χαρακτηριστικά, τιμή, ποσότητα, ποιότητα) που παρατίθενται στον ιστότοπο www.legende.gr για τα προϊόντα τα οποία εμπορεύεται μέσω αυτού να είναι πλήρεις, ακριβείς και αξιόπιστες
 • η απεικόνιση των προϊόντων να γίνεται με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια με την προβολή φωτογραφιών

Παρόλα αυτά η επιχείρηση δεν μπορεί να εγγυηθεί την πληρότητα των πληροφοριών αυτών, όπως επίσης και την πλήρη ομοιότητα των εικονιζόμενων προϊόντων στον ιστότοπο με την πραγματικότητα. Κάποια προϊόντα μπορεί να εμφανίζονται ελαφρώς διαφορετικά στο μέγεθος, χρώμα και υφή σε σχέση με την πραγματικότητα λόγω της ψηφιακής απεικόνισης τους, αλλά και λόγω διαφοράς προβολής των σελίδων του ιστότοπου από υπολογιστή σε υπολογιστή.

 

Ασφάλεια & Προσωπικά Δεδομένα

Ασφάλεια Συναλλαγών

 • Οι συναλλαγές μέσω καρτών γίνονται σε ασφαλές κρυπτογραφημένο περιβάλλον της Εθνικής Τράπεζας με το σύστημα ασφαλείας “i-bank e-Simplify”  και εκτός του site www.legende.gr
 • Τα στοιχεία που μεταβιβάζονται ηλεκτρονικά από τον πελάτη (στοιχεία πιστωτικής κάρτας) στην υπηρεσία “i-bank e-Simplify”  της Εθνικής Τράπεζας, καθώς και η μεταφορά τους από την Τράπεζα στην VISA ή MasterCard καλύπτονται από αλγόριθμο κρυπτογράφησης και δεν αποθηκεύονται πουθενά τα στοιχεία της κάρτας, παρά μόνο χρησιμοποιούνται κατά την διάρκεια ελέγχου και χρέωσης της. Έτσι οι συναλλαγές σας είναι απόλυτα ασφαλείς.
 • Σε περίπτωση που απορριφθεί η συναλλαγή από τη συνεργαζόμενη Τράπεζα τότε η παραγγελία σας δεν εκτελείται.
 • Το www.legende.gr δε συλλέγει ούτε αποθηκεύει τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας. Γι' αυτό το λόγο χρειάζεται να τα καταχωρείτε κάθε φορά που χρησιμοποιείτε την πιστωτική σας κάρτα για συναλλαγές μέσω του ιστότοπου μας.

 

Ασφάλεια Προσωπικών Δεδομένων

 • Ο ιστότοπος www.legende.gr χρησιμοποιεί την τεχνολογία SSL σε όλες τις σελίδες του έτσι ώστε να διασφαλίζει μεγαλύτερη ασφάλεια για τους χρήστες του και τα προσωπικά σας δεδομένα να μεταφέρονται κρυπτογραφημένα στον server μας.
 • Στην περίπτωση που δημιουργήσετε προφίλ χρήστη για την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας, εκτός από το Όνομα Χρήστη (Username) το οποίο είναι το email σας θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε και τον Προσωπικό Μυστικό Κωδικό Πρόσβασης (Password). Συνιστούμε την τακτική ανανέωση του Προσωπικού Μυστικού σας Κωδικού. Ο ιστότοπος σας δίνει τη δυνατότητα αλλαγής αυτού.
 • Η Εταιρία συλλέγει τρείς τύπους πληροφοριών σχετικά με τους χρήστες: 1. στοιχεία που ο χρήστης μας δίνει κατά την εγγραφή του ως πελάτης. 2. στοιχεία που ο χρήστης μας δίνει προκειμένου να είναι δυνατή η εκτέλεση της παραγγελίας του 3. στοιχεία που ο χρήστης μας δίνει κατά την συμμετοχή του σε διαγωνισμούς που πραγματοποιούνται κατά καιρούς.
 • Κατά τη διαδικασία υποβολής παραγγελίας από τον ιστότοπο μας θα σας ζητηθεί να δηλώσετε τα προσωπικά σας στοιχεία (όνομα, επώνυμο, email, διεύθυνση αποστολής, ταχυδρομικός κώδικας, τηλέφωνο επικοινωνίας, ημερομηνία γέννησης) για την ολοκλήρωση της συναλλαγής και την αποστολή της παραγγελίας σας. Συμπληρωματικά μπορεί να σας ζητηθούν και πιο συγκεκριμένες πληροφορίες όπως στοιχεία αποστολής - παράδοσης μιας παραγγελίας, στοιχεία τιμολόγησης ή λεπτομέρειες σχετικά με προσφορά που έχετε ζητήσει. Τα προσωπικά δεδομένα που δηλώνετε στον ιστότοπο μας τηρούνται αποκλειστικά και μόνο για τις μεταξύ μας συναλλαγές και δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν από οποιονδήποτε άλλο με εξαίρεση όπου προβλέπεται από το Νόμο στις αρμόδιες αρχές, η προκειμένου η εταιρία να ενεργήσει κάτω από επείγουσες περιστάσεις για την προστασία της προσωπικής ασφάλειας των χρηστών της, των τοποθεσιών της στο διαδίκτυο ή του κοινού.
 • Η Εταιρία κάνει χρήση των πληροφοριών που παρέχετε κατά τη διάρκεια της ηλεκτρονικής αποστολής της φόρμας προκειμένου να επικοινωνήσει μαζί σας σχετικά με 1. την παράδοση της παραγγελίας στο χώρο σας ή για την επίλυση πρακτικών ζητημάτων που αφορούν την άρτια εκτέλεση της παραγγελίας σας, 2. για επιβεβαίωση ή ταυτοποίηση του πελάτη σε κάθε αναγκαία περίπτωση, 3. για παραλαβή δώρων μετά από κλήρωση διαγωνισμού. Η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών από την Εταιρία πραγματοποιείται κατόπιν ενημέρωσης και με την συγκατάθεση του χρήστη.
 • Η εκ μέρους του χρήστη προσκόμιση των προσωπικών του δεδομένων σημαίνει ότι συναινεί τα δεδομένα αυτά να χρησιμοποιούνται από το προσωπικό της Εταιρίας προς το σκοπό της εκτέλεσης της μεταξύ μας συμβάσεως και από τις εταιρίες με τις οποίες συνεργαζόμαστε για την εύρυθμη λειτουργία του eshop μας, όπως και να παρέχονται τα απαραίτητα στοιχεία για την παράδοση της παραγγελίας στο χώρο σας, στις μεταφορικές εταιρίες. Σε περίπτωση που ο χρήστης επιθυμεί τα στοιχεία των εταιριών αυτών μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας.
 • Οι χρήστες των Ιστοσελίδων της Εταιρίας δικαιούνται να ενημερωθούν σχετικά με το εάν τα προσωπικά δεδομένα που τους αφορούν αποτελούν αντικείμενο επεξεργασίας από την Εταιρεία ή/ και να προβάλλουν αντιρρήσεις για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων που τους αφορούν και ειδικότερα να ζητήσουν τη διόρθωση, την προσωρινή μη χρησιμοποίηση, τη δέσμευση, τη μη διαβίβαση ή ακόμα και τη διαγραφή τους. Η σχετική αίτηση θα πρέπει να είναι έγγραφη και να αφορά σε συγκεκριμένο αίτημα ή/ και ενέργεια, να αποσταλεί στη διεύθυνση που αναγράφεται παρακάτω στην παράγραφο «Επικοινωνία», να συνοδεύεται από αποδεικτικά έγγραφα περί της ταυτότητας των αιτούντων, καθώς και αποδεικτικό καταβολής του χρηματικού ποσού που ορίζεται στις Αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Η Εταιρεία υποχρεούται εκ του νόμου να απαντήσει εγγράφως εντός αποκλειστικής προθεσμίας δέκα πέντε (15) ημερών από τη λήψη της σχετικής αίτησης. Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, δικαιούμαστε να χρεώνουμε ένα χαμηλό διοικητικό τέλος προκειμένου να καλύψουμε το κόστος παροχής σε εσάς των στοιχείων που διατηρούμε σχετικά με εσάς.
 • Επικοινωνία: Προκειμένου ο χρήστης να ασκεί τα δικαιώματα ενημέρωσης, πρόσβασης και αντίρρησης (των άρθρων 11,12 και 13 αντίστοιχα του Ν. 2472/1997) μπορεί να επικοινωνεί με τον αρμόδιο υπεύθυνο επεξεργασίας της Εταιρείας στο support@legende.gr. Υπεύθυνος Επεξεργασίας Προσωπικών Δεδομένων ορίζεται ο Νικολόπουλος Νίκολαος
 • Η Εταιρεία επιτρέπει στους χρήστες του να διορθώνουν, αλλάζουν, συμπληρώνουν ή να διαγράφουν δεδομένα και πληροφορίες που έχουν προσκομιστεί στο www.legende.gr. Εάν επιλέξετε να διαγράψετε μια πληροφορία, www.legende.gr θα ενεργήσει έτσι ώστε να διαγραφεί αυτή η πληροφορία από τα αρχεία του άμεσα. Για τη προστασία και την ασφάλεια του χρήστη η Εταιρία θα προσπαθήσει να βεβαιωθεί ότι το πρόσωπο που κάνει τις αλλαγές είναι όντως το ίδιο πρόσωπο με το χρήστη. Για να έχετε πρόσβαση, να αλλάξετε ή να διαγράψετε τα προσωπικά σας δεδομένα, για να αναφέρετε προβλήματα σχετικά με τη λειτουργία της ιστοσελίδας ή για να κάνετε οποιοδήποτε ερώτημα επικοινωνήστε με την Εταιρεία μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού μας ταχυδρομείου (support@legende.gr). Η αλλαγή ή η διόρθωση των προσωπικών σας δεδομένων μπορεί να γίνει επίσης μέσω της σελίδας του προφίλ σας εφόσον διατηρείται τέτοιο. Παρακαλούμε όπως λάβετε υπόψη σας ότι θα κάνουμε ότι είναι δυνατό προκειμένου να προστατεύσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα, αλλά η προστασία τους κωδικού πρόσβασης σας στην ιστοσελίδα μας εξαρτάται και από εσάς.
 • Το ηλεκτρονικό κατάστημα www.legende.gr εφαρμόζοντας επακριβώς τις αρχές προστασίας των προσωπικών δεδομένων, που προβλέπονται από το Διεθνές και Ευρωπαϊκό δίκαιο που ρυθμίζει θέματα σχετικά με το ηλεκτρονικό εμπόριο (Οδηγία 2000/31/ΕΚ, ΠΔ 131/2003) καθώς επίσης και από το Νόμο περί προστασίας των καταναλωτών (Ν. 2251/1994) που ρυθμίζει θέματα σχετικά με τις πωλήσεις από απόσταση και τις σχετικές διατάξεις του Ελληνικού νόμου (Ν. 2472/1997) για την προστασία του ατόμου και την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα δηλώνει ρητώς ότι δεν πρόκειται να προβεί σε οποιαδήποτε αθέμιτη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων και με κανέναν τρόπο δεν αποκαλύπτει, δημοσιοποιεί, πωλεί, εκμισθώνει ή ανταλλάσσει τα προσωπικά σας στοιχεία και τις πληροφορίες που υποβάλετε προς οποιοδήποτε τρίτο μέρος.
 • Με την υποβολή υλικού στον server μας, δεσμεύεστε από την δήλωσή σας ότι το υλικό αυτό δεν περιέχει στοιχεία μη αληθή, παράνομα ή με οποιονδήποτε τρόπο ακατάλληλα για χρήση και δημοσίευση. Σε περίπτωση που η εταιρία αντιληφθεί στοιχεία με τα προαναφερόμενα χαρακτηριστικά, αυτά θα διαγράφονται αμέσως. Η εταιρία δεν φέρει καμία ευθύνη για τα στοιχεία που αναληθώς υποβάλλατε εκουσίως και την αποκλειστική ευθύνη φέρει ο παρέχων τις πληροφορίες.
 • Αυτόματη αποσύνδεση: Εάν δεν υπάρξει καμία δραστηριότητα για 20 λεπτά γίνεται αυτόματη αποσύνδεση από το χώρο μελών του ηλεκτρονικού καταστήματος.
 • Η εταιρία μας με στόχο την βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχει έχει ενσωματώσει στον παρόντα δικτυακό τόπο το εργαλείο BestPrice 360 Analytics, στο πλαίσιο εξαγωγής στατιστικών στοιχείων και στοιχείων απόδοσης από τη συμμετοχή του ηλεκτρονικού της καταστήματος στην αντίστοιχη πλατφόρμα σύγκρισης τιμών προϊόντων www.bestprice.gr, στην οποία συμμετέχει. Το BestPrice Analytics 360 επιτρέπει τη διαβίβαση στο BestPrice.gr ανώνυμων δεδομένων, σχετικά με την κίνηση των χρηστών στον παρόντα δικτυακό τόπο (όπως επίσκεψη ή ηλεκτρονική παραγγελία) για την εξαγωγή των αντίστοιχων στατιστικών αποτελεσμάτων και για τη βελτίωση των ενεργειών marketing. Επιπλέον, μόνο εφόσον έχετε δώσει την συγκατάθεσή σας για αποθήκευση παραγγελιών μέσω της αντίστοιχης επιλογής στο προφίλ σας στο BestPrice.gr, κάθε παραγγελία που καταχωρείτε ηλεκτρονικά, θα αποθηκεύεται αυτόματα στο προφίλ σας στο BestPrice.gr. Η δυνατότητα αυτή εξυπηρετεί αποκλειστικά την αποθήκευση των βασικών στοιχείων παραγγελίας (όπως κωδικός παραγγελίας, προϊόντα κτλ.) χωρίς να διαβιβάζεται οποιοδήποτε προσωπικό δεδομένο που περιέχει η παραγγελία σας. Η εν λόγω δυνατότητα ουδόλως σχετίζεται με την διεκπεραίωση της παραγγελίας, για την οποία αρμόδια και υπεύθυνη είναι η εταιρία μας. Περισσότερες πληροφορίες για την δυνατότητα αποθήκευσης των παραγγελιών σας στο BestPrice.gr, πατήστε εδώ.

 

Τιμές Προϊόντων

 • Οι αναγραφόμενες τιμές των προϊόντων περιλαμβάνουν τον ΦΠΑ (24%)
 • Το www.legende.gr επιφυλάσσεται του δικαιώματός του να αναπροσαρμόζει τις τιμές χωρίς προηγούμενη ενημέρωση
 • Οι παραγγελίες εκτελούνται με τις αναρτημένες στον ιστότοπο τιμές των προϊόντων κατά το χρόνο της παραγγελίας

 

Πνευματική Ιδιοκτησία

Όλο το περιεχόμενο του ηλεκτρονικού καταστήματος, συμπεριλαμβανομένων και των διακριτικών τίτλων, σημάτων, γραφικών, εικόνων, σχεδίων, κειμένων κ.λ.π. αποτελούν την πνευματική ιδιοκτησία της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ και προστατεύονται κατά τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού δικαίου, του ευρωπαϊκού δικαίου και των διεθνών συμβάσεων ή πνευματική ιδιοκτησία τρίτων για την οποία η ΕΤΑΙΡΕΙΑ έχει λάβει άδεια χρήσης για τις δικές της αποκλειστικά ανάγκες και για τη λειτουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος. Απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή, μεταφορά ή δημιουργία παράγωγης εργασίας με βάση το περιεχόμενο αυτό ή παραπλάνηση του κοινού σχετικά με τον πραγματικό παροχέα του ηλεκτρονικού καταστήματος. Η αναπαραγωγή, επανέκδοση, φόρτωση, ανακοίνωση, διάδοση ή μετάδοση ή οποιαδήποτε άλλη χρήση του περιεχομένου με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο για εμπορικούς ή άλλους σκοπούς επιτρέπεται μόνο κατόπιν προηγούμενης έγγραφης συναίνεσης της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ή οποιουδήποτε άλλου δικαιούχου των πνευματικών δικαιωμάτων. Τα ονόματα, εικόνες, λογότυπα και διακριτικά γνωρίσματα που παρατίθενται και περιγράφουν το ηλεκτρονικό κατάστημα με το εμπορικό σήμα legende.gr ή τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ή τρίτων μερών, αποτελούν περιουσιακά στοιχεία της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ή των τρίτων μερών αντίστοιχα, προστατευόμενα από τους σχετικούς νόμους περί εμπορικών σημάτων. Η χρήση τους στον ηλεκτρονικό κατάστημα δεν παρέχει σε καμία περίπτωση άδεια ή δικαίωμα χρήσης τους από τρίτους.

 

Κώδικες Δεοντολογίας

Η λειτουργία του καταστήματος διέπετε από την χρήση του ισχύοντος Κώδικα Δεοντολογίας όπου λεπτομέρειες θα βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο http://www.greekecommerce.gr/gr/kwdikas-deontologias/

 

Περιορισμός Ευθύνης

Παρόλη την προσπάθεια για την άρτια απεικόνιση των προϊόντων ενδέχεται να υπάρξουν σφάλματα (τυπογραφικά, αριθμητικά, απεικόνισης) που έχουν διαφύγει της προσοχής ή έχουν προκύψει ακούσια. Η επιχείρηση δεν μπορεί να αποκλείσει τέτοιες περιπτώσεις λαθών και συνεπώς δεν μπορεί να εγγυηθεί την πλήρη ακρίβεια ή πληρότητα των απεικονίσεων και των περιγραφών. Σε περίπτωση που διαπιστώσετε ότι κάποιο προϊόν πωλείται σε ασυνήθιστα χαμηλή ή υψηλή τιμή σε σχέση με την αγοραία αξία του, πριν προχωρήσετε στην παραγγελία του παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας είτε τηλεφωνικώς, είτε μέσω email.

Σε περιπτώσεις που δεν καθίσταται δυνατή η εκτέλεση κάποιας παραγγελίας λόγω αλλαγής διαθεσιμότητας που για οποιοδήποτε λόγο (τεχνικό ή μη) δεν υπήρξε η αντίστοιχη έγκαιρη ενημέρωση του ιστότοπου η επιχείρηση έχει το δικαίωμα να υπαναχωρήσει και να μην την ολοκληρώσει. Σε περίπτωση που έχει καταβληθεί από τον πελάτη το αντίστοιχο τίμημα, η επιχείρηση οφείλει να του το επιστρέψει μέσω του ίδιου μέσου με το οποίο το εισέπραξε αρχικά.

Η επιχείρηση δεν ευθύνεται για:

 • τυχόν βλάβες και φθορές των προϊόντων μετά τη χρήση τους (φυσιολογική φθορά) ή λόγω εσφαλμένης χρήσης και σε καμία περίπτωση δεν υποχρεούται σε αντικατάσταση. Για την επισκευή τους υπάρχει σχετική χρέωση
 • τυχόν μικρές αποκλίσεις που μπορεί να υπάρξουν στα αναγραφόμενα βάρη ή διαστάσεις των κοσμημάτων καθώς τα κοσμήματα δεν είναι τυποποιημένα προϊόντα
 • τυχόν ελαττώματα ή βλάβες ή κακή ποιότητα των ρολογιών προς διάθεση. Την αποκλειστική ευθύνη αυτών φέρουν οι προμηθευτές, οι επίσημοι αντιπρόσωποι και οι κατασκευαστές οι οποίοι παραδίδουν τα προϊόντα στην επιχείρηση συσκευασμένα. Η επιχείρηση αναλαμβάνει να διαχειριστεί όλη τη διαδικασία επισκευής των προϊόντων, παραλαβής και μεταφοράς προς και από την εκάστοτε αντιπροσωπεία / κατασκευαστή/ προμηθευτή σύμφωνα με τους όρους εγγύησης της εκάστοτε εταιρείας. Σε αυτή την περίπτωση και εφόσον τα προϊόντα είναι εντός του χρονικού διαστήματος που ορίζει η εκάστοτε εταιρεία ως διάρκεια εγγύησης τα έξοδα αποστολής αναλαμβάνει η επιχείρηση μας, διαφορετικά τα αναλαμβάνει ο πελάτης
 • τυχόν ελαττώματα ή βλάβες ή κακή ποιότητα των κοσμημάτων μετά την περίοδο 2 ετών από την ημερομηνία αγοράς του χρυσού ή ασημένιου κοσμήματος σας & μετά την περίοδο 1 έτους από την ημερομηνία αγοράς του κοσμήματος που είναι κατασκευασμένο από μη πολύτιμα υλικά
 • τυχόν ελαττώματα ή βλάβες ή κακή ποιότητα των αξεσουάρ μετά την περίοδο 6 μηνών από την ημερομηνία αγοράς του αξεσουάρ που είναι κατασκευασμένο από μη πολύτιμα υλικά

 

Σύνδεσμοι

Ενδέχεται στον ιστότοπο www.legende.gr να βρείτε συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες (τρίτων μερών). Η επιχείρηση δε φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των ιστοσελίδων αυτών.

Newsletter

Έχετε τη δυνατότητα να γίνετε συνδρομητές του newsletter της εταιρείας σε διάφορα σημεία του site εφόσον συμπληρώσετε τα στοιχεία που ζητούνται και επιπλέον επιβεβαιώσετε την επιθυμία σας να λαμβάνετε τις ενημερώσεις μας.

Τροποποίηση Όρων

Η επιχείρηση διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί ή να ανανεώνει τους υφιστάμενους όρους και τις προϋποθέσεις συναλλαγών όποτε επιθυμεί και χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση. Αναλαμβάνει δε την υποχρέωση να ενημερώνει το παρόν κείμενο στη σελίδα αυτή για οποιαδήποτε αλλαγή ή προσθήκη στους τρέχοντες όρους και τις τρέχουσες προϋποθέσεις.

Επίλυση Διαφορών

Για οποιαδήποτε διαφορά προκύψει από τη χρήση του ιστότοπου εφαρμοστέο είναι το Ελληνικό Δίκαιο και αποκλειστικά αρμόδια Δικαστήρια για την επίλυση οποιασδήποτε διαφοράς είναι τα Δικαστήρια της έδρας της επιχείρησης.

Επιπλέον υπάρχει και η δυνατότητα εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών μέσω της ανεξάρτητης αρχής "Συνήγορος του καταναλωτή" στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.synigoroskatanaloti.gr ή της Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας Επίλυσης Διαφορών (Online Dispute Resolution - ODR) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής http://ec.europa.eu/consumers/odr. Τόσο οι καταναλωτές, όσο και οι έμποροι έχουν τη δυνατότητα να επιλύουν ηλεκτρονικά τις διαφορές τους είτε αυτές προκύπτουν από εγχώριες ή διασυνοριακές συναλλαγές εντός της Ε.Ε.

 

Διαδικασία Αγοράς

Τρόποι Παραγγελίας

Η σύναψη έγκυρης παραγγελίας είναι δυνατή εφόσον ο καταναλωτής είναι δικαιοπρακτικά ικανός σύμφωνα με τον Ελληνικό ΑΚ, ο οποίος και φέρει την ευθύνη σε περίπτωση αναληθούς δήλωσης.

Η παραγγελία πραγματοποιείται μέσω ηλεκτρονικής παραγγελίας:

 • Ως επισκέπτης (guest checkout) συμπληρώνοντας τα στοιχεία που σας ζητούνται χωρίς να δημιουργήσετε λογαριασμό στο site www.legende.gr

Σε αυτή την περίπτωση το ιστορικό των παραγγελιών σας και όσα προϊόντα έχετε προσθέσει στη λίστα "Wish List" δεν αποθηκεύονται στο site για μελλοντική αναφορά.

 • Ως χρήστης με λογαριασμό στο site www.legende.gr βάζοντας το email σας και τον Προσωπικό Μυστικό Κωδικό σας (password).

Ο χρήστης εγγράφεται στην ιστοσελίδα του www.legende.gr συμπληρώνοντας στην αντίστοιχη φόρμα τα στοιχεία που θα του ζητηθούν. Εν συνεχεία θα λάβει από το κατάστημα ένα ηλεκτρονικό μήνυμα επιβεβαίωσης της εγγραφής του.

Προκειμένου να πραγματοποιηθεί η παραγγελία, συμπληρώνει στην αντίστοιχη φόρμα τα απαραίτητα στοιχεία για τη σύναψη της σύμβασης.

Η ολοκλήρωση της παραγγελίας πραγματοποιείται με την ανεπιφύλακτη αποδοχή των Όρων Χρήσης και την Οριστική Υποβολή αυτής. Μέχρι το σημείο της Οριστικής Υποβολής, ο πελάτης μπορεί να ακυρώσει την προς ολοκλήρωση παραγγελία του οποιαδήποτε στιγμή. Από την στιγμή της Οριστικής Υποβολής και μετά, η ακύρωση πραγματοποιείται σε συνεννόηση του πελάτη με την εταιρεία μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στη διεύθυνση support@legende.gr με ένδειξη «Ακύρωση Παραγγελίας» και τον κωδικό αυτής, εφόσον η παραγγελία δεν έχει αποσταλεί ακόμη ή δεν έχει εκδοθεί το νόμιμο παραστατικό πώλησης.

 

Τρόποι Πληρωμής

Μπορείτε να επιλέξετε έναν από τους παρακάτω τρόπους πληρωμής σύμφωνα με τις ανάγκες σας:

 

Αντικαταβολή

Η αντικαταβολή γίνεται μόνο με μετρητά και είναι δεκτή για αποστολές έως 2kg και κόστος έως 150,00€

Η πληρωμή με αντικαταβολή επιβαρύνεται με έξτρα χρέωση 2,50€

Σημειώνεται ότι η μέθοδος αυτή, ενδέχεται να επιφέρει καθυστέρηση στην επεξεργασία, αποστολή και παράδοση της παραγγελίας σας 3-5 εργάσιμες ημέρες, επιπλέον της αναγραφόμενης στη σελίδα του προϊόντος.

 

Πιστωτική / Χρεωστική / Προπληρωμένη Κάρτα (εφάπαξ καταβολή)

Δεχόμαστε τις πιστωτικές κάρτες: Visa, MasterCard, Maestro, JCB

Δεχόμαστε όλες τις χρεωστικές κάρτες

 

Πιστωτική Κάρτα (με άτοκες δόσεις)

Εφόσον η κάρτα σας υποστηρίζει τη δυνατότητα άτοκων δόσεων μπορείτε να επιλέξετε τον αριθμό των άτοκων δόσεων που σας ικανοποιούν. Το σύστημα θα σας ενημερώσει για τον αριθμό των άτοκων δόσεων που μπορείτε να έχετε βάσει του ύψους της παραγγελίας σας.

Ο μέγιστος αριθμός άτοκων δόσεων που μπορεί να προκύψουν είναι 6.

Η δυνατότητα άτοκων δόσεων υφίσταται για αγορές από 150€ και πάνω.

 

Τραπεζικός λογαριασμός

Μπορείτε να εξοφλήσετε την παραγγελία σας με κατάθεση ή έμβασμα σε μια από τις παρακάτω συνεργαζόμενες τράπεζες:

Εθνική Τράπεζα
ΙΒΑΝ: GR1801104270000042700755079

SWIFT/BIC: ETHNGRAA 
Δικαιούχος: Νικολόπουλος Νικόλαος

Πειραιώς
ΙΒΑΝ: GR1401725180005518103177101

SWIFT/BIC: PIRBGRAA
Δικαιούχος: Νικολόπουλος Νικόλαος

EuroBank
ΙΒΑΝ: GR1102600970000410200980616

SWIFT/BIC: ERBKGRAA 
Δικαιούχος: Νικολόπουλος Νικόλαος

Alpha Bank
ΙΒΑΝ: GR6501405400540002002023481

SWIFT/BIC: CRBAGRAA
Δικαιούχος: Νικολόπουλος Νικόλαος

Ως αιτιολογία κατάθεσης χρειάζεται να αναγράψετε το ονοματεπώνυμο σας καθώς και τον κωδικό παραγγελίας.

 

Στις περιπτώσεις που υπάρχει χρέωση από πλευράς της τράπεζας για την εκτέλεση της τραπεζικής εντολής, τα έξοδα τα αναλαμβάνει ο πελάτης.

Η παραγγελία σας θα εκτελεστεί μόλις γίνει η εκκαθάριση της πληρωμής και επιβεβαιωθεί η μεταφορά του ποσού στον τραπεζικό μας λογαριασμό. Ο χρόνος εκκαθάρισης διαφέρει από τράπεζα σε τράπεζα και δεν συμπεριλαμβάνεται στον εκτιμώμενο χρόνο παράδοσης του προϊόντος έτσι όπως αναγράφεται στους αντίστοιχους όρους.

Η κατάθεσή σας χρειάζεται να γίνει εντός 2 εργάσιμων ημερών εκτός κι αν έχει υπάρξει διαφορετική συνεννόηση. Με το πέρασμα των 2 ημερών, τα προϊόντα ενδέχεται να μην είναι πλέον διαθέσιμα

 

PayPal

Το PayPal είναι ένας ασφαλής και διαδεδομένος τρόπος ηλεκτρονικής πληρωμής. Χρειάζεται μόνο το username και το password σας για να πραγματοποιήσετε αγορές με ταχύτητα, αξιοπιστία και ασφάλεια.

Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγετε να καταχωρείτε σε κάθε συναλλαγή τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας ή του λογαριασμού σας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι να θυμάστε τον προσωπικό σας κωδικό στο PayPal.

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ

Αποστολή Παραγγελίας

Στη πλειοψηφία τα προϊόντα μας αποστέλλονται με ταχυμεταφορικές εταιρείες Courier ή τα ΕΛΤΑ απευθείας από μεγάλες Ευρωπαϊκές αποθήκες και παραδίδονται με ασφάλεια στην διεύθυνση που θα ορίσετε κατά την αγορά σας. Μπορείτε επίσης να παραλάβετε το δέμα σας από το αντίστοιχο κατάστημα Courier ή ΕΛΤΑ της περιοχής σας.

Η διαθεσιμότητα που αναφέρεται στα προϊόντα ( 1-3 εργάσιμες, 4-10 εργάσιμες, 10-30 εργάσιμες) αφορά τον εκτιμώμενο χρόνο μέσα στον οποίο θα παραδοθεί η παραγγελία σας. Η ακριβής στιγμή της παράδοσης εξαρτάται από τη γεωγραφική σας περιοχή και για απομακρυσμένες ή δυσπρόσιτες περιοχές, ενδέχεται να υπάρξει κάποια καθυστέρηση.

Σημειώνεται ότι η μέθοδος αποστολής με αντικαταβολή, ενδέχεται να επιφέρει καθυστέρηση στην επεξεργασία, αποστολή και παράδοση της παραγγελίας σας 3-5 εργάσιμες ημέρες, επιπλέον της αναγραφόμενης στη σελίδα του προϊόντος.

 

Κόστος Αποστολής

Το κόστος αποστολής εξαρτάται από τον προορισμό της αποστολής και το βάρος της αποστολής.

Ενδεικτικά, τα κόστη διαμορφώνονται σύμφωνα με τις παρακάτω χρεώσεις:

Για όλη την Ελλάδα:

ΔΩΡΕΑΝ για αποστολές συνολικού κόστους άνω των 60,00€ και βάρους έως 2kg

Για όλες τις υπόλοιπες αποστολές ανεξαρτήτου κόστους και βάρους έως 2kg είναι 3,50€

Κάθε επιπλέον κιλό επιβαρύνεται με extra χρέωση 1,50€/kg

Σε κάθε περίπτωση, ο υπολογισμός του συνολικού κόστους μεταφορικών θα αναγράφεται πριν την ολοκλήρωση της αγοράς σας.

 

Επεξεργασία Παραγγελιών/Αποστολών

Η επεξεργασία των παραγγελιών γίνεται καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή για τις παραγγελίες που έχουν καταχωρηθεί ως Πέμπτη στις 14:00. Οι παραγγελίες που πραγματοποιούνται μετά την ώρα αυτή, Παρασκευή, Σαββατοκύριακα και αργίες, επεξεργάζονται κατά προτεραιότητα υποβολής την επόμενη εργάσιμη ημέρα. Επιπλέον δεν εκτελούνται παραγγελίες και παραδόσεις τις επίσημες αργίες, τα Σαββατοκύριακα καθώς και τις ημέρες που οι αποθήκες των προμηθευτών μας ενδέχεται να είναι κλειστές (π.χ. λόγω απογραφής).

Σε κάθε περίπτωση το www.legende.gr δεν εγγυάται τη διαθεσιμότητα των προϊόντων που εκτίθενται στο ηλεκτρονικό κατάστημα αλλά ενημερώνει με βάση τα τηρούμενα στοιχεία για την διαθεσιμότητα ή μη τον ενδιαφερόμενο πελάτη και αναλαμβάνει σε περίπτωση μεταβολής των στοιχείων αυτών, να ενημερώνει έγκαιρα τους πελάτες περί της μη διαθεσιμότητας οπότε και στην περίπτωση αυτή δεν υπέχει καμία περαιτέρω ευθύνη.

Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις όπως ακραία καιρικά φαινόμενα, απεργίες και ανωτέρας βίας, υπάρξει κάποια καθυστέρηση παράδοσης, δεν ευθύνεται το κατάστημα www.legende.gr ενώ δυσπρόσιτα μέρη ίσως ενέχουν επιπλέον χρόνο παράδοσης που μπορεί να διαρκέσει 4-10 εργάσιμες ημέρες. Σε κάθε περίπτωση η καθυστέρηση δεν θα υπερβαίνει τις τριάντα ημέρες από την σύναψη της σύμβασης. Το ηλεκτρονικό κατάστημα www.legende.gr δεν ευθύνεται για τυχόν χτυπήματα ή βλάβες που μπορεί να δημιουργηθούν κατά την διαδικασία μεταφοράς.

Σε ειδικές περιπτώσεις παραγγελιών μεγάλου όγκου ή/και βάρους η αποστολή γίνεται με μεταφορικές εταιρείες. Οι παραδόσεις γίνονται αποκλειστικά επί του πεζοδρομίου, όπου αυτό είναι εφικτό και εντός ορίων πόλεων. Εάν η διεύθυνση παράδοσης είναι εκτός πόλης (δηλαδή χωριό, κωμόπολη) ή δυσπρόσιτα μέρη, ίσως ενέχουν επιπλέον χρόνο και κόστος παράδοσης, οπότε και θα πρέπει να προηγηθεί επικοινωνία με το πρακτορείο μεταφορών. Ο πελάτης αναγνωρίζει ότι η www.legende.gr ουδεμία ευθύνη φέρει για την καθυστερημένη ή μη παράδοση ή/και καταστροφή των προϊόντων κατά την τελική παραλαβή ή επιπλέον κόστος παράδοσης, η οποία ανάγεται στη μεταφορά από τον Εξουσιοδοτημένο Μεταφορέα. Επίσης ουδεμία αξίωση διατηρεί έναντι της www.legende.gr για την ως άνω αιτία.

Δεδομένου ότι μετά από την παραλαβή των προϊόντων, ο κίνδυνος μεταβαίνει στον Πελάτη, ο τελευταίος οφείλει να ελέγχει κατά την παραλαβή τα προϊόντα που παραλαμβάνει, καθώς με την παραλαβή επιβεβαιώνει, ότι παρέλαβε ορθώς τα προϊόντα της παραγγελίας του. Εφόσον ο Πελάτης δεν παραλάβει το προϊόν μετά από τη λήψη της ειδοποίησης προς αποστολή και παρά τη σχετική ειδοποίηση από τον μεταφορέα ή σε περίπτωση που η παράδοση κατέστη αδύνατη λόγω λανθασμένης διεύθυνσης αποστολής, η Εταιρεία επιφυλάσσεται του δικαιώματος να υπαναχωρήσει από την πώληση και να επιστρέψει το τίμημα της καθαρής αξίας αγοράς των προϊόντων, παρακρατώντας ωστόσο τον νόμιμο ΦΠΑ καθώς και το συνολικό ποσό των εξόδων αποστολής και επιστροφής.

 

Ακυρώσεις/Αλλαγές σε ήδη καταχωρημένες παραγγελίες

Ακυρώσεις ή αλλαγές σε παραγγελίες θα μπορούν να γίνουν μέσα σε 12 ώρες από τη καταχώρηση τους και μόνο στις περιπτώσεις όπου δεν έχει πραγματοποιηθεί η έκδοση παραστατικού πώλησης ή αποστολή της παραγγελίας και με την προηγούμενη επικοινωνία με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο (+30) 2104409040 ή στο support@legende.gr

Σε κάθε άλλη περίπτωση σε ήδη καταχωρημένη παραγγελία για την οποία έχει παρέλθει το 12ωρο ή έχει εκδοθεί παραστατικό ή έχει αποσταλεί, θα ακολουθείται η διαδικασία επιστροφών και αντικατάστασης, όπως αυτή περιγράφεται στους αντίστοιχους όρους.

 

Παρακολούθηση Παραγγελίας

Πώς θα ξέρω ότι η παραγγελία μου έχει αποσταλεί;

Μόλις σταλεί η παραγγελία σας, θα λάβετε ένα email με το μοναδικό αριθμό αποστολής του δέματός σας. Έτσι, μέσω της ιστοσελίδας της κατά περίπτωση ταχυμεταφορικής ή μεταφορικής εταιρείας, θα μπορείτε να δείτε που βρίσκεται η παραγγελία σας οποιαδήποτε στιγμή μέχρι την παράδοση της.

 

Τι να κάνω αν δεν παραλάβω το δέμα μου;

Αν μετά το πέρας 15 εργάσιμων ημερών, από τη λήψη του email με το μοναδικό αριθμό αποστολής του δέματός σας, δεν έχετε παραλάβει το δέμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο support@legende.gr και θα αναλάβουμε άμεσα να σας ενημερώσουμε εμείς για την κατάσταση της παραγγελίας.

 

Πολιτική Επιστροφών

Σε καμία περίπτωση τo δικαιώματα υπαναχώρησης δεν πρέπει να συγχέεται με την περίπτωση ελαττωματικών προϊόντων, καθώς αυτά καλύπτονται από τις αντίστοιχες εγγυήσεις των κατασκευαστών και οι όροι αναγράφονται στη συνέχεια.

 

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

Έχουμε την εγγύηση των προμηθευτών μας, ότι τα προϊόντα που διαθέτουμε, έχουν ελεγχθεί και δεν έχουν κάποιο κατασκευαστικό ελάττωμα. Αν, παρ’ όλα αυτά, ανακαλύψετε κάποιο ελάττωμα στα προϊόντα μας οφείλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας το ταχύτερο δυνατόν και άμεσα την ημέρα παραλαβής του προϊόντος ή το αργότερο την επόμενη ημερολογιακή ημέρα με e-mail στο support@legende.gr

Τα ελαττωματικά προϊόντα για τα οποία προβλέπεται από αυτούς τους όρους αντικατάσταση, πρέπει να επιστραφούν στην ίδια κατάσταση που στάλθηκαν και θα πρέπει να περιλαμβάνουν, την απόδειξη/τιμολόγιο αγοράς, το προϊόν αχρησιμοποίητο με οποιοδήποτε τρόπο στην μορφή που το παραλάβατε, την εγγύηση του, το κουτί του, να μη υπάρχει τυχόν προσαρμογή/κομμάτια που έχουν αφαιρεθεί ή έχουν προστεθεί, βιβλιαράκι με οδηγίες (στην περίπτωση που έχετε παραλάβει). Σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθούμε προϊόν που έχει χρησιμοποιηθεί ή δεν πλήρη τις παραπάνω προδιαγραφές. Σε οποιαδήποτε περίπτωση θα πρέπει πρώτα να επικοινωνήσετε με το support@legende.gr

Σε περίπτωση που τα είδη επιστραφούν κατεστραμμένα, ελλιπή, ή χρησιμοποιημένα, το ηλεκτρονικό κατάστημα legende.gr έχει το δικαίωμα να ζητήσει αποζημίωση από τον πελάτη, το ποσό της οποίας θα καθορίζεται από την κατάσταση των ειδών και να προβαίνει μονομερώς και άνευ ετέρου τινός σε ολικό ή μερικό συμψηφισμό της απαίτησής του αυτής έναντι του πελάτη. Όλες οι επιστροφές για τις οποίες δεν υπήρξε πρότερη συνεννόηση μαζί μας ή δεν πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις, δεν θα παραλαμβάνονται και θα επιστρέφονται πίσω στον αποστολέα τους με χρέωση παραλήπτη.

Τα προϊόντα επιστρέφονται με έξοδα του πελάτη με συνεργαζόμενο μεταφορέα της legende.gr ή αποστέλλονται με μεταφορέα της επιλογής του στη διεύθυνση που θα σας υποδείξουμε. Προϊόν που επιστρέφεται με μεταφορέα της επιλογής του πελάτη και όχι με εξωτερικό συνεργάτη μεταφοράς της legende.gr, επιστρέφεται με κίνδυνο του πελάτη. Ο πελάτης βαρύνεται με τα έξοδα επιστροφής και με τυχόν απομείωση της αξίας του προϊόντος για την διαπίστωση της οποίας η legende.gr ρητώς επιφυλάσσεται μέχρι την παραλαβή από αυτή του επιστρεφόμενου εμπορεύματος. Εφόσον παραληφθεί το προϊόν και ελεγχθεί για τυχόν απομείωση της αξίας αυτού, θα επιστρέφεται στον πελάτη κάθε χρηματική υποχρέωση προς αυτόν (π.χ. καταβεβλημένων εξόδων παράδοσης, τιμήματος) με τον τρόπο με τον οποίο αυτή η καταβολή διενεργήθηκε από τον πελάτη, εκτός εάν άλλως συμφωνηθεί με αυτόν.

Όλα τα προϊόντα που φέρουν εμφανώς κατασκευαστικό ελάττωμα ή παραλάβατε διαφορετικούς κωδικούς από αυτούς που παραγγείλατε αυτά θα αντικαθίστανται ή θα αποζημιώνονται, με το κόστος επιστροφής να επιβαρύνει εξ' ολοκλήρου το legende.gr.

Εάν κάποιος κωδικός κατά την αλλαγή πάψει να είναι διαθέσιμος, γίνεται αντικατάσταση με ισάξιο προϊόν ή επιστροφή των χρημάτων σας με τη μορφή πιστωτικού ψηφιακού δελτίου ή κουπονιού για μελλοντική αγορά από το κατάστημά μας.

Στην περίπτωση που επιθυμείτε επιστροφή χρημάτων, το ποσό θα καταβάλλεται σε Τραπεζικό Λογαριασμό που θα μας υποδείξετε εντός δεκατεσσάρων (14) ημερών από την ημερομηνία παραλαβής του πακέτου σας και αφού το legende.gr έχει ελέγξει  ότι τα προϊόντα πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για επιστροφή. Όταν σας ζητηθούν τα στοιχεία Τραπεζικού σας Λογαριασμού, μην παραλείψετε να σημειώσετε το Ονοματεπώνυμο του Δικαιούχου.

Εάν η πληρωμή της παραγγελίας σας έχει γίνει μέσω κάρτας ή PayPal, τότε το ποσό θα επιστρέφεται στην κάρτα ή το λογαριασμό σας στο PayPal, αντίστοιχα.

Για ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά προϊόντα, τυχόν βλάβες ή προβλήματα που θα ανακύψουν μετά την πώληση των προϊόντων στον τελικό καταναλωτή, το legende.gr δεν φέρει καμία ευθύνη. Η εγγύηση καλύπτεται αποκλειστικά από τον εκάστοτε κατασκευαστή. Έτσι και για την περίοδο ισχύς αυτής, ο πελάτης μπορεί να απευθυνθεί στο αντίστοιχο service center. Για τον σκοπό αυτό ο κατασκευαστής συνήθως συνοδεύει κάθε προϊόν με κάρτα εγγύησης και κατάλογο των κατά τόπους service centers.

 

Το δικαίωμα επιστροφής και υπαναχώρησης εκ των διατάξεων του ν. 2251/1994 δεν εφαρμόζεται:

Στις περιπτώσεις που τα προϊόντα έχουν χρησιμοποιηθεί. Χρήση ενός προϊόντος συνιστά π.χ.: η εγκατάσταση, η θέση σε λειτουργία, η τοποθέτηση συστατικών μερών πάνω στο προϊόν.

Στις περιπτώσεις που τα παραδιδόμενα προϊόντα είναι φορείς ήχου ή εικόνας ή εικόνας και ήχου ή λογισμικού και έχουν αποσφραγιστεί από τη συσκευασία τους.

Στις περιπτώσεις που τα προϊόντα που παραδίδονται δεν είναι κατάλληλα για επιστροφή μόλις αποσφραγιστούν για λόγους προστασίας της υγείας ή για λόγους υγιεινής (π.χ. ξυριστικές/αποτριχωτικές μηχανές, ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες, μαγειρικά σκεύη κ.λπ.).

Στις περιπτώσεις προμήθειας ψηφιακού περιεχομένου μη παρεχομένου πάνω σε υλικό μέσο, εφόσον η εκτέλεση ξεκίνησε με την προηγούμενη ρητή συγκατάθεση του καταναλωτή και την επιβεβαίωση εκ μέρους του ότι χάνει το δικαίωμα υπαναχώρησης.

Στις περιπτώσεις παροχής υπηρεσιών, μετά την πλήρη παροχή της υπηρεσίας, καθόσον ο καταναλωτής έχει αναγνωρίσει ήδη κατά την παραγγελία, ότι χάνει το δικαίωμα υπαναχώρησης εφόσον η σύμβαση εκτελεσθεί πλήρως.

Στις περιπτώσεις προμήθειας τροφίμων, ποτών ή άλλων αγαθών, που προορίζονται για τρέχουσα κατανάλωση στο πλαίσιο του νοικοκυριού και εν γένει σε περίπτωση αναλώσιμων προϊόντων εφόσον αυτά έχουν ανοιχτεί.

 

 

ΟΡΟΙ ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

Ο πελάτης έχει δικαίωμα υπαναχώρησης και επιστροφής των χρημάτων του αναιτιολόγητα εντός 14 ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία παραλαβής του προϊόντος, επιστρέφοντας το προϊόν στην αρχική του κατάσταση. Η εταιρεία υποχρεούται να επιστρέψει το ποσό που κατέβαλε ο καταναλωτής για το προϊόν, με τα μεταφορικά έξοδα να βαρύνουν αποκλειστικά πελάτη,  εντός 30 ημερολογιακών ημερών, με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο έγινε η αρχική πληρωμή, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν παραληφθεί και ελεγχθεί τα προϊόντα από την legende.gr. Η άσκηση του δικαιώματος υπαναχώρησης από τον καταναλωτή είναι εφικτή αν κι εφόσον:

 • Το προϊόν επιστραφεί στην αρχική του κατάσταση, σφραγισμένο, χωρίς να έχει υποστεί φθορές και δεν έχει χρησιμοποιηθεί ή φορεθεί. Επίσης δεν έχουν γίνει τροποποιήσεις, δεν έχουν αφαιρεθεί ή προστεθεί κομμάτια, καθώς επίσης δεν έχουν αφαιρεθεί οι ζελατίνες (από οθόνες, καντράν, κούμπωμα κ.λπ.) και κανένα άλλο προστατευτικό στοιχείο.
 • Το προϊόν επιστραφεί στην αρχική του σφραγισμένη συσκευασία, στην οποία και παρελήφθη, χωρίς να λείπει κανένα από τα συνοδευτικά έντυπα / έγγραφα του προϊόντος (απόδειξη, εγγύηση, οδηγίες χρήσεις κ.λπ.).

Σε περίπτωση που το προϊόν επιστραφεί κατεστραμμένο, ελλιπές ή χρησιμοποιημένο με οποιοδήποτε τρόπο, ο πελάτης οφείλει να αποζημιώσει το legende.gr, με ποσό τέτοιο που θα καθοριστεί από το κατάστημα, ανάλογα με την κατάσταση του προϊόντος. Προϊόν το οποίο συνοδευόταν από επιπλέον δώρο, θα πρέπει να επιστραφεί μαζί με το δώρο, αλλιώς θα αφαιρεθεί η αξία του δώρου από το επιστρεφόμενο ποσό. Σε γενικές γραμμές ισχύουν οι ισχύουσες διατάξεις του ν. 2251/1994 περί Υπαναχωρήσεως.

Ειδικά στις περιπτώσεις εξαρτημάτων ή ανταλλακτικών και σε όσες το υλικό απαιτεί κατάλληλη τεχνογνωσία τόσο για την επιλογή του όσο και για την εγκατάσταση του και το οποίο δεν μπορεί να λειτουργήσει σαν αυτόνομη μονάδα, θεωρείται ότι η αποσφράγιση της συσκευασίας του συνεπάγεται αυτόματα ότι έχει χάσει τουλάχιστον το 50% της εμπορικής του αξίας και σε περίπτωση υπαναχώρησης θα πιστώνεται ανάλογα στο 50% ή και λιγότερο της αξίας τιμολόγησης. Επίσης θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η εταιρία μας δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν απώλεια ή καταστροφή τυχόν δεδομένων ή άλλων προσωπικών ή μη στοιχείων αποθηκευμένων στη επιστρεφόμενη συσκευή και θα πρέπει να εξασφαλίσετε πριν την αποστολή του προϊόντος, ότι σε αυτό δεν υπάρχουν καθόλου δεδομένα και είναι στην αρχική / εργοστασιακή κατάσταση.

 

Αποδοχή των Διαδικασιών Προστασίας τους Απορρήτου που εφαρμόζει το legende.gr

Εάν χρησιμοποιείτε την παρούσα ιστοσελίδα αποδέχεσθε και συναινείτε με τη παρούσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων καθώς επίσης και με τους όρους και τις Προϋποθέσεις χρήσης της ιστοσελίδας που έχουν ανακοινωθεί μέσω αυτής.

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο

Αναζήτηση

You can try some popular tags here:

Ο Λογαριασμός μου

Δεν έχετε λογαριασμό;
Δημιουργήστε έναν εδώ